26 d'abril de 2024

La remodelació de la plaça Fra Bernadí de Manlleu tira endavant només amb els vots a favor d'ERC

Els últims retrets de l'oposició han tingut com a tema central l'endeutament del consistori en 22,5 milions d'euros

El Ter 23 de juny de 2010 a les 03:31
L'aprovació del projecte de la plaça Fra Bernadí ha provocat situacions molt tenses entre els diversos grups del ple
L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat al ple d'aquest dimarts l'adjudicació provisional del projecte de construcció de l'aparcament soterrani de la plaça Fra Bernadí i de l'explotació de la nova zona blava de pagament. El ple ha aprovat la proposta només amb els vots a favor d'ERC , que té majoria absoluta al ple, mentre que els grups de l'oposició, PSC, CiU i PxC, hi han votat en contra.

La remodelació de la plaça ha estat el punt clau de l'ordre del dia i els retrets de l'oposició i les respostes de l'equip de govern han ocupat gairebé la meitat de les tres hores de durada del ple.

Els veïns i comerciants, que van entregar quasi 2.000 firmes contra el projecte, havien anunciat que assistirien al ple. Finalment, va haver-n’hi una representació minsa i sense intervencions destacades.

Els tres grups de l'oposició han coincidit a l'hora de valorar el projecte de remodelació de la plaça Fra Bernadí com una proposta mal treballada i molt allunyada de les necessitats reals del municipi i del seu comerç. El portaveu del PSC, Josep Colomer, ha afirmat que l'equip de govern no ha donat raons per fer que una part de la zona blava sigui de pagament i ha considerat que no ha existit un espai de debat obert entre els grups per aconseguir un bon projecte.

Antonio Sánchez, de PxC, ha comentat que el projecte de canvi de la plaça és només una proposta electoralista d'ERC i ha protestat per l'alt pressupost del procés de construcció i els pocs beneficis que es podran extreure si es cedeix l'explotació dels aparcaments a l'empresa adjudicatària. L'alcalde, Pere Prat, ha afirmat que a la llarga els beneficis econòmics de l'explotació augmentaran, ja que l'empresa donarà un 15 % de recaptacions a l'Ajuntament durant els vint anys que tindran a càrrec l'aparcament i la zona blava. Tot i així, Lluís Mundet, portaveu de CiU, s'ha allunyat de l'opinió de Prat i ha considerat que el projecte no és una oportunitat per a Manlleu sinó per a l'empresa adjudicatària, Hormipresa, que tindrà el monopoli de la gestió dels espais de pagament.

Els últims retrets de l'oposició han tingut com a tema central l'endeutament del consistori. Els grups han considerat que els prop de 22,5 milions d'euros de deute haurien de ser un avís per l'equip de govern. Segons Mundet, el deute de l'Ajuntament està augmentant de forma perillosa i els 2,5 milions de pressupost total del projecte fan perillar cada cop més la capacitat de retorn i recuperació de l'Ajuntament.

Després de les contínues rèpliques, la votació ha estat ràpida i l'equip de govern ha fet palesa la majoria absoluta dels regidors d'ERC al ple per aprovar la proposta sense el suport de la resta de forces polítiques. Al ple d'aquest dimarts també s'ha aprovat la baixada dels sous dels funcionaris i treballadors de l'Ajuntament així com la reducció de les retribucions que reben els regidors i els grups polítics presents al consistori. Els últims punts del dia han tractat la concessió, en caràcter de lloguer, de les cobertes del pavelló i de la piscina municipal per la col·locació de plaques fotovoltaiques.
Etiquetes:
Política Municipal