25 d'abril de 2024

Voltereta, un curt d'Alexis Morante, d’Algesires, principal guanyador del novè Fescurts

El Fescurts coincidia amb el 13è Festus, el festival jove d'arts al carrer, que ha tancat amb bona nota

El Ter 28 de juny de 2010 a les 14:19
Integrants de l'equip recollint el premi en nom del director; al costat, David Poudevida, cap de Comunicació de Bon Preu
El festival de curtmetratges de comèdia de Torelló s'ha celebrat aquest cap de setmana. Voltereta s'ha endut el premi Bon Preu, dotat amb 500 euros. El director adjunt del festival, Guillem Ayats, ha destacat el bon treball dels actors, en particular dels infantils, i el toc entre humorístic i irònic de la producció, rodada a Nova York.

El segon premi Caixa Manlleu va ser per 'Chocapaquete', de Juanjo Moscardó, i el tercer lloc i premi Fescurts, per Las 5 muertes de Ibrahim Gonsález, de Pablo Aragüés. Aquest dos guardons estan dotats amb 250 euros cada un. A més, el jurat, format per David Conill, crític i realitzador, Arnau Solà, il·lustrador i animador, Albert Martorell, guionista de Crakòvia, i Lluís Hereu, guanyador de l'edició del 2006, ha concedit dues mencions. Una va ser per La Piñata, de Manuel Arija, i l'altra per Barcelona - Venècia, de David Muñoz.

La pluja de diumenge a la tarda va obligar a traslladar al teatre Cirvianum el lliurament de premis de la novena edició del festival, que ha comptat amb més públic a les projeccions dels curts seleccionats de divendres i dissabte.

La propera edició, la desena, es preveu que contingui algunes sorpreses, segons els organitzadors. El Fescurts, com sempre, s’emmarcava en les mateixes dates que el Festus, el festival jove d’arts al carrer. Malgrat la forta retallada del pressupost, s’han viscut tres dies intensos al carrer del tretzè Festus. El poder de convocatòria del certamen va ser notable i la qualitat tampoc no va minvar. L’Ajuntament va comptar amb la col·laboració de moltes més entitats i persones a títol individual que no pas en edicions anteriors.

Els membres del jurat del Fescurts

Etiquetes:
Cultura