24 d'abril de 2024

El moviment de voluntaris europeus passa per Osona

La Mancomunitat La Plana també rep voluntaris d'altres països

El Ter 5 d'agost de 2010 a les 19:48
Valentina és una voluntària que acull la Mancomunitat La Plana
L’àrea de joventut de la Mancomunitat La Plana continua tirant endavant la seva participació al Servei de Voluntariat Europeu. Aquest any, la iniciativa ha tirat endavant amb dos joves osonencs de Folgueroles i Taradell. Els joves marxaran el pròxim mes de setembre a França i Estònia per participar com a voluntaris en una entitat europea. A canvi, els joves tindran totalment cobertes les despeses bàsiques de viatge, allotjament i manutenció; a més d’altres serveis.

Les persones que prenen part en la iniciativa poden fer des de tasques de joventut, infància, o serveis socials, fins a treballs de medi ambient, entre altres. Els dos osonencs que s’han acollit al programa proposat pel Servei de Voluntariat Europeu i la Mancomunitat La Plana, són el folguerolenc Arnau Roca i el taradellenc Òscar Pujol. Per una banda, Roca, de 30 anys, anirà a França per fer tasques de voluntariat. Per l’altra, Pujol viatjarà fins a Estònia, a fer tasques relacionades amb educació.
Des de fa dos anys, que la Mancomunitat La Plana envia alguns joves voluntaris osonencs arreu del continent europeu. Però també en rep d’altres països. Aquest any, per exemple, una jove italiana s’ha incorporat de voluntària al Centre Riudeperes de l’Associació Sant Tomàs-PARMO. El projecte europeu forma part del programa Young in Action (Joventut en acció) 2007-2013.
Etiquetes: