25 d'abril de 2024

Rupit pot convertir-se en model per reconstruir un barri xinès

La delegació estava formada per vuit persones i se’ls va explicar les característiques urbanístiques del poble

El Ter 9 d'agost de 2010 a les 13:52
Imatge de la delegació xinesa que va visitar Rupit, acompanyats per alguns responsables locals i de la zona
Una delegació de la ciutat xinesa de Jinan va visitar la setmana passada el municipi de Rupit per interessar-se per aspectes arquitectònics de casa nostra. El motiu de la visita d’aquesta delegació xinesa era veure els sistemes de construcció i urbanisme de diversos municipis catalans per poder-los aplicar en la reconstrucció dels barris residencials del sud de la ciutat de Jinan.

Segons van comentar alguns membres de la delegació, van obtenir informació sobre la peculiaritat de les cases del poble de Rupit gràcies a Internet. El vincle amb el municipi es va fer mitjançant un correu electrònic enviat al Consorci per a la Promoció Turística de la Vall de Sau Collsacabra. La delegació estava formada per vuit persones i se’ls va explicar les característiques urbanístiques del poble.

El motiu de la visita era veure els sistemes de construcció i urbanisme de diversos municipis catalans per poder-los aplicar en la reconstrucció d’alguns suburbis del sud de la ciutat de Jinan, que té uns dos milions i mig d’habitants a l’àrea urbana i gairebé cinc milions en els cinc districtes que ocupa.

La visita de la delegació xinesa a Rupit estava inclosa dins d’una visita durant tres dies a tot un recull de municipis catalans amb aspectes arquitectònics peculiars. La delegació tenia intenció de continuar el seu viatge per terres europees visitant altres indrets característics de Suïssa, Alemanya i Àustria.
Etiquetes: