25 d'abril de 2024

La Nocturna Bandolera engega el freqüentat Estiu Bandoler de Viladrau

Les activitats es tanquen amb la gimcana bandolera per la canalla, que és gratuïta

El Ter 20 d'agost de 2010 a les 19:32
Imatge del cartell de l'Estiu Bandoler 2010
La novena edició de l’Estiu Bandoler de Viladrau continua aquest divendres amb la 2a Nocturna Bandolera. Aquesta nocturna, dirigida al públic adult, ofereix música en directe, lectures de textos i poemes per traslladar als assistents a l’època del barroc català.

I tot això integrat dins dels boscos de Viladrau, amb un passeig que comença a les 10 de la nit al Mas Torrent del poble. Xavier López, del Centre Cultural Europeu de la Natura, explica que "per fer els recorreguts es busquen grups reduïts per mantenir la qualitat i el caliu".

L’objectiu és el de viatjar fins a l’època de Serrallonga, utilitzant llocs especials per la música i els textos. La Nocturna Bandolera s’acaba en un lloc que López no ha volgut desvetllar on els assistents beuen i mengen productes de l’època dels bandolers.

D’altra banda, diumenge, es fa una excursió familiar per conèixer la casa natal de Serrallonga, coneguda com La Sala. Una sortida, que no és només per la canalla, ja que s'hi expliquen llegendes que, segons López, "poden meravellar tan a petits com a grans".

Des del Centre Cultural Europeu de la Natura de Viladrau també s'ha volgut remarcar que any rere any l’Estiu Bandoler té més èxit i el mateix jovent del poble s’hi comença a implicar. De fet, la participació de les persones és, en paraules de López, el que li dóna sentit a tot plegat.

Les activitats es tanquen amb la gimcana bandolera per la canalla, que és gratuïta, el dilluns 23 d’agost. El preu de la sortida a La Sala de diumenge és de 3 euros adults i 2 els nens, mentre que a la Nocturna de divendres són 8 euros pels grans i 5 pels petits, perquè s’inclou el menjar i el beure al final del trajecte.
Etiquetes:
Cultura