25 d'abril de 2024

Santa Maria de Besora presenta una guia per descobrir el seu patrimoni

La guia descriu d’una manera clara i entenedora 16 itineraris per fer, a peu o amb bicicleta

El Ter 10 de setembre de 2010 a les 12:34
Les imatges són del mateix Jordi Cirera i d’Assumpta Suriñach
Aquest diumenge 12 de setembre, a les sis de la tarda, a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Santa Maria de Besora, en el marc de la festa major de la població es presentarà la guia "Descoberta del Patrimoni de Santa Maria de Besora".

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de la població Camil Adam Vilarrassa i del Catedràtic de Geodinàmica de la Universitat de Barcelona, David Serrat.

L’autor de la guia Jordi Cirera, qui va morir ara fa un any, va recórrer el municipi per poder posar a l’abast de tothom el ric patrimoni cultural i natural de la població. La guia descriu d’una manera clara i entenedora 16 itineraris per fer, a peu o amb bicicleta, i que abasten els indrets més característics del municipi i de zones veïnals emblemàtiques partint sempre des de l’ajuntament de Santa Maria de Besora.

La guia compta amb indicacions precises i amb observacions paisatgístiques i històriques que permeten observar el territori d’una forma més acurada i crítica. Hi ha col.laborat també Jordi Baucells per la part de patrimoni natural i David Serrat per la part geològica. Les imatges són del mateix Jordi Cirera i d’Assumpta Suriñach.

Jordi Cirera i Bach (Vic 1960 – Manlleu 2009). Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona va ser coordinador a Osona de Patrimoni Cultural del projecte Alba-Ter. Des del 2005 era monitor i tècnic del Museu Industrial del Ter, des d’on va desenvolupar diferents gestions i treballs referents al patrimoni, cultura, medi ambient i natura en general. Ha publicat la guia de Vidrà, Descoberta del Patrimoni Natural, Cultural i Viari a través de 15 rutes a peu i amb bicicleta, així com també diferents itineraris que ressegueixen part del Ter mitjà.
Etiquetes: