26 d'abril de 2024

Jordi Fàbrega crema el Decret de Nova Planta al fossar de les Moreres

Després de la crema simbòlica del Decret de Nova Planta, la plaça ha esclatat en crits d''independència'

El Ter 13 de setembre de 2010 a les 09:51
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, cremant el Decret de Nova Planta
ACN - El fossar de les Moreres ha acollit aquest dissabte la crema simbòlica del Decret de Nova Planta. Centenars de persones han acudit a un acte que pretén mostrar el rebuig a les lleis espanyoles que 'restringeixen la llibertat del poble català'.

L'acte, organitzat per la comissió del centenari de l'estelada i Decidim.cat, ha estat presidit per Jordi Fàbrega, delegat del Govern a la Catalunya central i portaveu de Decidim.cat, que ha lloat la feina feta per les consultes independentistes i ha afirmat que s'ha de 'lluitar per un país' que 'no té reconegut els seus drets com qualsevol poble del món'. Després de la crema simbòlica del Decret de Nova Planta, la plaça ha esclatat en crits d''independència'.

Segons ha explicat Fàbrega, el Decret de Nova Planta va ser una llei 'feta per Felip V per treure'ns totes les nostres llibertats' i 'imposar unes noves lleis que anaven en contra les nostres institucions com a país', ha afegit. Aquest divendres algunes institucions ja van simular la crema d'aquest document al Fossar de les Moreres.

A més, el portaveu de Decidim.cat ha dit que en un dia com l'11 de setembre també és important 'manifestar el rebuig a una sentència del Tribunal Constitucional contra la voluntat del poble'. Per a Fàbrega, l'Estat espanyol no reconeix el dret democràtic d'un poble a poder decidir lliurement el seu futur' i ha portat Catalunya 'a un carreró sense sortida on només queda l'opció de la independència nacional'.
Etiquetes:
Política Municipal