26 d'abril de 2024

Un total de 151 obres opten al premi literari Miquel Arimany

Hi ha treballs de tot Catalunya però especialment de la Plana de Vic

El Ter 15 de setembre de 2010 a les 17:41
Miquel Arimany va ser poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor o gramàtic i lexicògraf
El monestir de Sant Pere de Casserres acollirà aquest dissabte a les 6 de la tarda el lliurament del primer premi literari Miquel Arimany. En aquesta primera edició s’hi ha presentat un total de 151 treballs.

En aquest acte es farà públic el nom dels dotze finalistes i el del guanyador, al qual se li farà entrega del premi de 1.500 euros. Víctor Pallàs, secretari del jurat es mostra satisfet de la participació. Destaca que hi ha treballs de tot Catalunya però especialment de la Plana de Vic. Pallàs també destaca la bona qualitat del treballs. Afirma que molts són d’autors novells però que també n’hi ha algun de consagrat.

Durant l’acte, que comptarà amb diverses autoritats, Oriol Pi de Cabanyes, escriptor i membre del jurat, farà una petita ressenya sobre la figura de Miquel Arimany. Segons Pallàs la dotació econòmica i l’edició d’un llibre amb els finalistes és un punt afegit al premi. Es posarà a la venda al preu de 8 euros durant el mateix dia i posteriorment es podrà comprar a les llibreries al preu de 12 euros.

Durant l’acte també es farà lectura d’un conte a càrrec del poeta i rapsode Gabriel Salvans i hi haurà l’actuació musical del grup VICUS. L’any el premi estarà dedicat a la poesia. Miquel Arimany va ser poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor, gramàtic i lexicògraf. La seva vinculació amb les Masies de Roda va venir per les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda (Les Masies de Roda), on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter.
Etiquetes:
Cultura