26 d'abril de 2024

Les obres de desdoblament de l'Eix Transversal entre Manresa i Cervera començaran el 15 d'octubre

L'Eix Transversal es posarà en funcionament en tot el seu recorregut el primer trimestre del 2013

El Ter 29 de setembre de 2010 a les 09:32
El conseller Nadal durant la visita
ACN - El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat aquest dimarts les obres de desdoblament de l'Eix Transversal a l'alçada de Sant Sadurní d'Osormort.

Durant la visita, el conseller ha donat a conèixer el nom de les empreses adjudicatàries que s'encarregaran de l'obra de desdoblament entre Cervera i Manresa.

AXA i Surigué es farà càrrec del subtram entre Cervera i Aguilar de Segarra i l'empresa Rubau farà el mateix amb el tram fins a Manresa. El conseller ha destacat que les obres de desdoblament d'aquest tram començaran el proper 15 d'octubre i ha afegit que l'Eix Transversal es posarà en funcionament en tot el seu recorregut el primer trimestre del 2013.

L'empresa concessionària Cedinsa ha fet pública, aquest dimarts, l'adjudicació del tram entre Cervera i Manresa. Les obres de desdoblament d'aquest tram, es dividiran en dos subtrams: el subtram Cervera Aguilar de Segarra i el subtram Aguilar de Segarra Manresa. L'empresa AXA i Surigué es farà càrrec del subtram entre Cervera i Aguilar de Segarra mentre que l'empresa Rubau es farà càrrec del subtram fins arribar a Manresa.

Pel que fa al tram central entre Manresa i Gurb, segons ha explicat el conseller, la licitació ha quedat deserta. Aquesta setmana Nadal signarà la declaració on s'especifica que la licitació ha quedat deserta, i aquest divendres es notificarà a Cedinsa cosa que permetrà a l'empresa concessionària licitar 'internament' aquest tram (compost per tres subtrams). En aquest cas, les obres de desdoblament començaran 'abans de finals del mes d'octubre'.

El conseller ha afirmat que 'estem molt a prop de tenir l'obra completa i en marxa' referint-se al fet que les obres de desdoblament entre Gurb i Caldes de Malavella 'ja estan a ple rendiment'.

Nadal ha explicat que des del Govern es vol donar un 'tractament unitari' de l'obra i, per tant, un cop acabada l'obra de desdoblament, l'Eix Transversal entrarà en funcionament 'en tot el seu recorregut'. Amb aquest tractament s'evitarà 'la dotzena d'inauguracions parcials' que es van fer en el moment de creació.

*Finançament*

El conseller ha destacat 'la incredulitat' en alguns sectors sobre el finançament d'aquesta obra. Nadal ha explicat que aquesta incredulitat ha quedat 'desmentida' ja que ha assegurat que 'no pas sense esforç, s'ha ofert crèdit a aquesta obra perquè pugui ser abordada en la seva totalitat'.

L'execució total de les obres, des de Cervera a Caldes de Malavella, comporten una inversió de 708,3 MEUR.

*La nova autovia*

Les obres de desdoblament de l'actual carretera formaran una autovia de dos carrils per a cada sentit de circulació. En l'actualitat, l'Eix Transversal té 153 quilòmetres de longitud i discorre entre Cervera i Riudellots de la Selva. En total es desdoblaran 142,8 quilòmetres de carretera i es construirà un nou tram de 2 quilòmetres d'autovia (fins a Caldes de Malavella). També es construiran una cinquantena de viaductes, 14 túnels i es formaran o adaptaran 40 enllaços.

La nova autovia estarà formada per dues calçades amb dos carrils de 3,5 metres per sentit. Els vorals exteriors tindran 2,5 metres d'amplada i els vorals interiors, 1,5 metres. Una mitjana d'amplada variable entre els 5 i els 8 metres separarà els dos sentits de la circulació.

Viaducte de Sant Sadurní

Etiquetes: