26 d'abril de 2024

Comença la 16a edició de la Fira de la Castanya a Viladrau

A diferència d’altres anys aquesta edició s’avança una setmana degut al dia en què s'escau la castanyada

El Ter 22 d'octubre de 2010 a les 09:44
Enguany s'espera una molt bona collita de castanyes
Aquest proper cap de setmana es celebra a Viladrau la 16a edició de la Fira de la Castanya. Els actes s’allargaran fins l’onze de novembre. La fira és una barreja de gastronomia, oci i espectacle adreçada per a tots els públics.

Aquest divendres comencen els actes amb la tradicional entrega dels guardons a les empreses i persones defensores i promotores de la tradició catalana. Al finalitzar la nit es podrà disfrutar del concert de la mà dels alumnes de les Aules de Música de Viladrau i Folgueroles.

Dissabte a dos quarts de set de la tarda es representarà als carrers del poble el tradicional espectacle La Càfila del Cavaller d’Espinzella. Diumenge a partir de dos quarts de dues del migdia es podran degustar les nombroses creacions culinàries amb la castanya com a ingredient principal. Enguany el prestigiós cuiner francès Jean Louis Neichel, del restaurant barceloní Restaurant Neichel, serà l’encarregat d’inaugurar el Tast Gastronòmic d’aquesta setzena edició. Fins a 14 restaurants col·laboraran en el Tast aquest any.

Els actes forts de la fira comencen aquest cap de setmana al nucli urbà de la vila, es podran comprar castanyes i es podrà veure una mostra de feines artesanals. Per als més petits hi ha preparades unes passejades pel bosc en poni i es podran visitar els boscos de la zona del Montseny d’on neix la famosa castanya. Per aquesta edició es preveu vendre entre 4.000 i 6.000 quilos de castanya crua i vendre més de 2.000 quilos de castanya torrada.

Altres activitats destacades de la fira són el Ball de les Bruixes i la Castanyada popular, que es celebrarà el diumenge 31 d’octubre. Els actes finalitzaran el dissabte 6 de novembre amb les Tertúlies del Castanyer i amb el Sopar final de l’edició de la fira d’enguany, juntament amb l’entrega de premis del concurs de fotografia.
Etiquetes: