23 d'abril de 2024

Vic, Manlleu, Roda i Calldetenes celebren la Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència 2010 també es celebra amb múltiples activitats a la UVic

El Ter 16 de novembre de 2010 a les 19:25
Aquests dies es celebra a tot Catalunya la Setmana de la Ciència, un conjunt d’activitats a les quals s’han sumat diverses poblacions d’Osona, com Manlleu, Roda de Ter o Vic. Calldetenes acull ja l’onzena edició de la setmana, que s’ajunta amb el segon Congrés Científic Internacional.

El coordinador, Pere Tremolosa, explica que la novetat serà l’anomenada Fira Expociències. Inclourà productes de salut, demostracions científiques, energia solar o material científic, entre altres. Es comptarà amb la participació, entre altres, de Tomàs Molina, Angel Ferrer, Nandu Jubany, Albert Bosch, Dani Sorts, el dr. Carles Blai, el dr. Albert Ledesma o Orlando D'Oxosse. La setmana també compta amb una exposició de fotografia titulada Fotografia de natura. Es podrà veure a la sala de l'Ajuntament de Calldetenes.

La Setmana de la Ciència 2010 també es celebra amb múltiples activitats a la UVic. Hi haurà conferències, exposicions, tallers o sortides. D’entre els tallers en destaquen un sobre el viatge dels nitrats, un sobre subtitulació i doblatge de material audiovisual científic, un sobre mecatrònica o un de bioinformàtica sobre el llenguatge de la vida.

Un altre dels municipis que també es suma a la Setmana de la Ciència és Roda de Ter. Diumenge a partir de 2/4 de 12 i fins a 2/4 de 2 del migdia, es farà una visita guiada a l’Esquerda, a la zona on hi ha camps de conreu experimental i un recorregut botànic.

El MIT de Manlleu es suma a les activitats ambla presentació del projecte Riberes del Ter que consisteix en el desenvolupament a l’Alt Ter d’acords de custòdia i restauració fluvial entre diversos propietaris, públics i privats. La presentació de les actuacions i l’audiovisual del projecte Riberes del Ter tindrà lloc aquest divendres a les 7 de la tarda.
Etiquetes: