23 d'abril de 2024

S'instal·larà un pas de vianants i un semàfor a la carretera d'accés a Borgonyà

També es construeix una rampa d'accés que comunicarà la parada d'autobús amb la marquesina

El Ter 17 de novembre de 2010 a les 18:16
El punt on es faran les obres. Foto: Google maps
Sant Vicenç de Torelló ha rebut el projecte executiu per crear un pas de vianants que incorpori un semàfor a la carretera BV-5226, d’accés al nucli de Borgonyà. S’instal·larà el nou dispositiu en aquesta via, que dóna accés al polígon industrial de Borgonyà, per tal de millorar la seguretat dels vianants, l'accessibilitat a la parada d'autobús i afavorir les maniobres de gir del vehicles.

L’alcalde de Sant Vicenç, Joan Sadurní, considera que és "un tram perillós". Tot i això, l’estudi EuroRAP que el RACC va donar a conèixer aquest 2010 recull que el tram de la carretera BV-5226 entre Orís i Torelló està tipificats com a risc baix. En canvi, el 2004, es va incloure aquest carretera de Borgonyà (BV-5226) entre les deu amb més risc d'accident del país. La via ha sofert poques variacions en aquest període tret d’un lleuger eixamplament durant les obres de desdoblament de la C-17, ja que es va donar pas alternatiu utilitzant aquesta carretera. Segons Sadurní, és important també regular el pas de vehicles de gran tonatge.

També es construeix una rampa d'accés que comunicarà la parada d'autobús amb la marquesina i adaptarà la senyalització horitzontal i vertical de la travessera. La carretera BV-5226, entre els punt quilomètrics 1 i 1,500, presenta dos sentits de circulació i un carril per sentit. Davant de la sortida del polígon industrial, al costat esquerra direcció Torelló, es troba l'estació de tren, un aparcament que també té una parada de taxi. En aquest mateix costat hi ha una parada d'autobús de final de línia amb una marquesina d'espera que es troba en un pla més elevat, obligant a fer l'encotxament a través d'escales.

Des de la Diputació consideren que es tracta "d'un punt una certa inseguretat pel conjunt d'usuaris".
El cost de les obres és de 90.440,85 euros i el termini d'execució és de tres mesos, però abans caldrà que es licitin i s’adjudiquin, per la qual cosa "ja ens situem a l’any que ve", segons l’alcalde de Sant Vicenç.
Etiquetes: