25 d'abril de 2024

Manlleu inaugura uns horts adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

Aquests horts es troben en unes taules de cultiu perfectament adaptades a l’alçada de les cadires de rodes

El Ter 10 de desembre de 2010 a les 19:36
Moment de la inauguració dels horts adaptats
Les hortes comunitàries de Manlleu, situades a l’espai de Can Sanglas, al costat del Museu Industrial del Ter, compten des d’aquesta setmana amb uns nous horts adaptats. Es tracta d’uns cultius dirigits a persones amb mobilitat reduïda i que permetran, per tant, ampliar el nombre de persones que actualment fan ús d’aquestes hortes comunitàries.
La seva implantació ha obligat, a més, a pavimentar el camí d’accés a les hortes de Can Sanglas a fi i efecte de facilitar l’accessibilitat als nous cultius. Aquests horts adaptats estaran gestionats directament per l’ADFO, l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona. Per utilitzar-los, s’hauran de conrear seguint el mètode Gaspar Caballero, una metodologia que rebutja qualsevol tipus de producte fisiosanitari i que busca la maximització dels resultats amb el mínim d’esforç. Una de les vocals de la junta d’ADFO, Mercè Autonell, explica perquè s’ha optat per trencar barreres arquitectòniques en una activitat com la de la horticultura.

Per possibilitar que persones discapacitades practiquin l’horticultura, aquests horts es troben en unes taules de cultiu perfectament adaptades a l’alçada de les cadires de rodes.

A banda de l’ADFO, el projecte dels horts adaptats ha estat impulsat per altres entitats de la societat civil, com ara el Grup de Defensa del Ter, el Museu Industrial del Ter o el propi Ajuntament de Manlleu. A més, les taules de cultiu s’han aconseguit gràcies a l’aportació econòmica de l’empresa manlleuenca de La Vola.
Etiquetes: