27 d'abril de 2024

Els Pastorets de les parelles lingüístiques arriben a l'Atlàntda

L'obra es representarà un únic dia, dissabte 18 de desembre. Les entrades tenen un cost de 6 euros

El Ter 16 de desembre de 2010 a les 11:17
Els Pastorets de les parelles lingüístiques
A les portes de les festes nadalenques comencen a proliferar les representacions dels Pastorets. Com cada any són diversos els pobles i les versions que s’escullen. Una de les representacions que es faran a Osona és la dels "Pastorets de les parelles lingüístiques".

Aquests es representaran aquest any al teatre l’Atlàntida de Vic a la sala Ramon Muntayà. L’obra es podrà veure el proper divendres a dos quarts de nou del vespre.

Es tracta d'una nova edició de la peça teatral en català en què participen persones vingudes de la immigració de diferents països i que vol ser un model d'integració social i cultural en la llengua del país.

Els alumnes del Centre de Normalització Lingüística d’Osona i els voluntaris per la llengua són els actors d’aquests Pastorets. Tots els participants tenen el català com a llengua comuna. Enguany s'ha fet un nou guió de l'obra i s'ha intentat que hi poguessin participar el màxim nombre de persones.
Hi ha una trentena de participants amb paper, entre alumnat i voluntaris. Hi haurà, però, altres personatges que hi faran fer de figurants.

Estan organitzats pel Consorci de Normalització Lingüística i compten amb el patrocini de la Fundació Privada Girbau, i la col·laboració de Ventall Teatre, Eumogràfic i l'IMAC. La direcció d’escena ha anat a càrrec de Carme Cané i Dolors Ramon, la direcció musical és de Jaume Ayats i Sebastià Bardolet i la versió i adaptación és de Carme Cané, Josep M Diéguez i Ton Lleonard.

L'obra es representarà un únic dia, dissabte 18 de desembre. Les entrades tenen un cost de 6 euros.
Etiquetes:
Cultura