27 d'abril de 2024

El castell de Montesquiu deixa d'estar gestionat per la Diputació i passa a mans del Consorci de la Vall del Ges

es noves condicions inclouen la gestió de la finca de la Solana, on s'hi farà un centre d'interpretarció Home-Bosc

El Ter 30 de desembre de 2010 a les 16:16
Una imatge del castell de Montesquiu
L’edifici del castell de Montesquiu canviarà de gestió a partir de l’1 de gener. La Diputació de Barcelona, que fins ara se n’encarregava, ha cedit la gestió al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L'ens provincial ha al·legat que des de la capital catalana és difícil explotar l’equipament i que des del territori, amb més proximitat, es trobaran sortides més interessants.

La Diputació hi posarà recursos i per això no suposarà un endeutament extra per als 9 ajuntaments del Consorci, segons ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica de Torelló, Marc Fontserè. Les noves condicions inclouen la gestió de la finca de la Solana, on ja hi ha el centre de formació forestal, pel qual han passat aquest any 121 persones. Davant l’auge de l’escola, que pel 2011 ja té totes les places cobertes, els calia una aula més ben condicionada. Fonstserè diu que s’arreglarà i s’hi farà el centre d’interpretació Home-Bosc. La Diputació ha demanat de fer-hi el centre per compaginar així l’activitat docent amb la divulgació de la relació entre l’home i el bosc.

Les obres a la finca de la Solana s’adjudicaran "a mitjan mes de gener i es començaran probablement pel febrer". Es calcula que quan acabi l’estiu ja han d’estar enllestides. Segons Fontserè, el castell de Montesquiu i el seu entorn tenen "molt potencial i s’ha d’aconseguir que esdevinguin un motor econòmic" pel Bisaura i el nord d’Osona.
Etiquetes: