24 d'abril de 2024

Aquest cap de setmana arriben els Tonis de Santa Eugènia de Berga

El passant d’aquest any es preveu que compti amb prop de 80 carros i una setantena d’animals

El Ter 28 de gener de 2011 a les 11:16
Imatge de la roda de premsa de presentació de la festa
És una de les edicions dels Tonis més emblemàtica de la comarca d’Osona, i amb la tradició més antiga, ja fa 122 que es celebra. Igual que en el cas de Taradell, aquest 2011 serà la primera vegada que es celebren després d’haver estat declarada Festa d’Interès Nacional per la Generalitat.

Tot i que l’acte més emblemàtic serà el passant de diumenge les activitats arrenquen aquest dissabte amb el Sopar de Tonis i el pregó. Aquest any a càrrec del pagès i cantautor, Josep Maria Puigdomènech. També dissabte es lliuraran els premis del concurs de dibuix que es fa les escoles amb la voluntat d’implicar els més joves a la festa.

El diumenge serà el dia central. Arrencarà amb un esmorzar que servirà per acabar de preparar el carros i els animals. El passant d’aquest any es preveu que compti amb prop de 80 carros i una setantena d’animals. Com sempre, a més de participants de la comarca també hi seran presents tonis de La Garriga o Igualada. La comissió de tonis de Santa Eugènia hi aportarà també 25 carros propis.

Tots els col·laboradors de l’entitat i els que acompanyen a una bèstia o condueixen un carro, porten el vestuari que es va estrenar a l’any passat. Durant tot el matí de diumenge hi haurà també la V Fira de comerç i artesania a la Plaça Major.
Etiquetes: