25 d'abril de 2024

Francesc Torralba presenta el llibre 'No passeu de llarg. L'experiència ètica'

El llibre és fruit d'una xerrada que l'autor va mantenir amb alumnes d'entre 10 i 12 anys de l'escola La Guixa de Vic

El Ter 4 de febrer de 2011 a les 20:51
Torralba signan un exemplar del seu llibre aquest dijous a la Biblioteca Joan Triadú
El professor universitari Francesc Torralba recull l'experiència d'explicar ètica a nens i nenes de Primària al llibre 'No passeu de llarg. L'experiència ètica'. El llibre, que es va presentar aquest dijous a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, és el resultat d'una experiència oral per explicar què és l'ètica a alumnes d'entre 10 i 12 anys de l'escola La Guixa de Vic.

Segons va explicar, l'autor va haver d'adaptar el seu registre a un públic que no li és habitual ja que, com a catedràtic, normalment s'adreça a estudiants universitaris i a un públic adult. Ho ha fet amb una narració a través de la paràbola del bon samarità en lloc d'utilitzar textos conceptuals.

El llibre 'No passeu de llarg. L'experiència ètica' desgrana cinc conceptes relacionats amb l'ètica que Torralba va explicar als nens.

El Torralba ha explicat que va escollir aquesta narració en lloc de textos clàssics de Nietzche o Kant amb l'objectiu de 'captar millor l'atenció dels menuts'

En primer lloc, segons Torralba, hi ha ètica quan hi ha 'responsabilitat' i també quan un és 'sensible' a l'altre. En tercer lloc, Torralba va explicar que hi ha ètica si hi ha 'donació', cosa que va 'íntimament lligada' a la 'gratuïtat', un altre dels conceptes bàsics que s'expliquen al llibre. Per últim, la resposta ètica és 'universal' sense tenir en compte el gènere, la raça o la llengua.
Etiquetes:
Cultura