26 d'abril de 2024

El CCEN de Viladrau acull l’exposició Déu, Pàtria i Coca-Cola

Masnou destaca que a més del material que adquireix ell hi ha molts coneguts que també n’hi cedeixen

El Ter 15 de febrer de 2011 a les 19:04
S’hi pot veure per exemple una mostra d’ampolles
Fins el 6 de març es pot visitar al Centre Cultural Europeu de la Natura de Viladrau la mostra ‘Déu pàtria i Coca-Cola’. Es tracta d’una exposició que mostra part de la col·lecció particular de Benjamí Masnou en la que s’hi poden trobar diversos objectes lligats a aquesta marca.

L’actual col·lecció particular compta amb més de 2.000 peces. Per a la l’exposició s’ha fet una selecció d’unes 500. S’hi pot veure per exemple una mostra d’ampolles, una de gots, productes vinculats amb les festes de Nadal o pòsters, plaques o neveres entre d’altres productes. Benjamí Masnou, col·leccionista, destaca per exemple, una reproducció de la primera ampolla que va arribar a Espanya.

A Masnou, l’afició per col·leccionar productes relacionats amb aquesta marca va començar l’any 1992 després d’assistir a una subhasta de productes arrel d’un contacte establert amb el club de col·leccionistes d’Espanya de productes de la Coca-Cola. Entre les seves adquisicions hi ha unes 500 ampolles, uns 500 gots, neveres de bar i portàtils, boles per arbres de Nadal, caixes de cerilles o jocs de cartes entre molts d’altres.

Masnou destaca que a més del material que adquireix ell hi ha molts coneguts que també n’hi cedeixen. Explica que és una co··lecció "que no s’acaba mai" i que ara amb 10 o 12 peces més ja es donarà per satisfet. En destaca algunes. La mostra es pot visitar fins el 6 de març al centre Cultural Europeu de la Natura de Viladrau.
Etiquetes:
Cultura