27 d'abril de 2024

Sant Pere de Torelló fomenta la col·laboració entre veïns amb una microborsa de treball

La iniciativa ja ha donat resposta a dues persones que buscaven feina

El Ter 23 de febrer de 2011 a les 17:13
La iniciativa pretén que els ciutadans comptin amb els veïns per fer petites feines
ACN - L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló ha creat una microborsa de treball per facilitar l'accés dels aturats a la feina d'una manera àgil i ajudar persones amb risc d'exclusió social. L'alcalde, Jordi Fàbrega, ha assegurat que l'administració pública local aprofita l'agilitat que es pot tenir en un poble petit i la proximitat que hi ha amb la població.

La iniciativa pretén que els ciutadans comptin amb els veïns per fer petites feines de caràcter majoritàriament 'assistencial'. A més, l'ens municipal proporciona al sector empresarial de Sant Pere un recull exhaustiu de totes aquelles línies de suport i ajuts de la Generalitat a què tenen accés les diferents empreses, a més d'un assessorament.

Fins ara, segons explica l'alcalde, moltes empreses no arribaven al coneixement a causa de l'excés d'informació. L'Ajuntament també s'ha ocupat de fer un contacte amb empreses de la comarca per poder-los oferir aquest servei. A banda, l'administració també proporciona orientació a nivell de formació a totes les persones sense feina que ho sol.licitin.

Des que s'ha posat en marxa, la iniciativa ja ha donat resposta a dues persones que buscaven feina. Aquesta iniciativa, que s'ha engegat arran de la situació econòmica que viu Catalunya, pretén ajudar als 160 aturats que hi ha en aquest poble osonenc.

El procés comença a l'Ajuntament amb una anàlisi exhaustiva de cadascuna de les realitats dels diferents veïns aturats. Amb això, segons Fàbrega, no només es pot definir 'molt bé' el perfil del demandant. També es pot radiografiar la situació personal de cadascú, veure si se li acabava la prestació d'atur, i actuar davant de casos en risc d'exclusió social.

Aquesta informació és vital perquè l'Ajuntament pugui planificar i activar els serveis socials de la vila en cas que fos necessari. Segons explica Fàbrega, des de l'administració també es dóna 'suport psicològic', ja que es troben amb persones que estan patint angoixa, desànim o frustració pel fet de no trobar feina.
Etiquetes: