26 d'abril de 2024

Claudi Puchades plasma vivències africanes en una exposició al Castell de Montesquiu

L’artista és present a la sala les hores d’exposició per tal de comentar amb el públic la seva obra

El Ter 15 de març de 2011 a les 16:48
Una de les obres, que incorpora el blat de moro
L’artista plàstic Claudi Puchades exposa "Pintura i tècniques mixtes" a la Cabanya del Castell de Montesquiu fins al proper 27 de març. En aquesta exposició mostra les combinatòries i composicions entre línies i colors amb la figuració humana com a model. Tot plegat va sorgir de la inspiració que li va fer brollar un viatge a Tanzània, que va fer entre els mesos de gener i febrer.

Amb una facilitat innata pel dibuix, Puchades afirma que per circumstàncies de la vida, en comptes de dedicar-se plenament a fer d’artista plàstic, es va convertir en un professional dels mitjans de comunicació. Un cop prejubilat de les seves tasques periodístiques, ara li queda més temps lliure per dedicar-se a la vena artística.

De la seva experiència africana, de 15 dies, en va sortir a través de la memòria fotogràfica una trentena de peces, també en pocs dies. Segons l’autor, es va posar a crear de "manera fluïda" i incorporant materials molt diversos. Tots ells agafats sobre el terreny, com ara terra, pedres, pigments, plomes, i fins i tot elements comestibles com el blat de moro o l’arròs. Totes les obres, segons l’artista, estan fet de manera "molt primària".

Puchades es considera un híbrid d'artista, crític d'art, comentarista i entrevistador d'artistes. Aquesta exposició es pot veure dissabtes i festius, d’11 a 2, amb entrada lliure. Com a particularitat, l’artista és present a la sala les hores d'obertura de l’exposició per tal de comentar amb el públic la seva obra.
Etiquetes:
Cultura