25 d'abril de 2024

La BP-4653 i la BV-4405 pateixen restriccions de trànsit entre Olost i Santa Creu de Jutglar

El transport escolar mantindrà els seus itineraris habituals amb totes les seves parades

El Ter 4 d'abril de 2011 a les 17:26
La BP-4653 i la BV-4405 pateixen restriccions de trànsit entre Olost i Santa Creu de Jutglar a partir d’avui dilluns. Les obres que el Departament de Territori i Sostenibilitat du a terme per a millorar l’itinerari comporten restriccions durant un termini de cinc mesos i mig.

Aquestes afectacions, que abastaran un tram de 4 quilòmetres, consistiran en el tancament de la carretera i el desviament del trànsit per itineraris alternatius.

Les obres permetran millorar substancialment les comunicacions en aquest àmbit, així com la connexió entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat. Aquests treballs compten amb una inversió de 39 MEUR.

Les obres, que van començar la primavera de 2009, abasten una longitud de 21,8 quilòmetres, entre els termes municipals d’Olost, Lluçà, Sant Martí d'Albars, Prats de Lluçanès, Santa Maria de Merlès, Sagàs i Olvan. En la major part del recorregut, l’actuació significa la construcció d’una nova carretera amb petites variants de traçat que seguiran el corredor de les carreteres actuals. En la resta del recorregut, s’eixampla la calçada existent. Es preveu que els treballs concloguin a finals d’enguany.

A partir d'aquest dilluns les obres entren en una nova fase d’execució que afectarà el tram de calçada entre Olost i el nucli de Santa Creu de Jutglar, de prop de 4 quilòmetres de longitud. Els moviments de terres que s’hi han de dur a terme requereixen tancar l’itinerari format per les carreteres BP-4653 i BV-4405, fins al 15 de setembre d’enguany.

Els itineraris alternatius seran els següents:
. Recorregut Vic – Berga, per la C-25 i la C-16.
. Prats de Lluçanès – Olost, per la B-432.
. L’accés a Santa Creu de Jutglar s’efectua mitjançant desviaments provisionals per la BP-4653, des de Prats de Lluçanès. Es garanteix la continuïtat d’aquesta carretera amb la BV-4342 per accedir a Sant Martí d’Albars i Santa Eulàlia de Puig-oriol.
. Olost – Perafita, per Sant Bartomeu del Grau (C-154 i BV-4601).
. Prats de Lluçanès – Perafita, per Lluçà i Santa Eulàlia de Puig-oriol mitjançant la BV-4341, fins a connectar amb la BP-4653 a prop de Sant Agustí de Lluçanès.

Pel que fa a la comunicació veïnal entre Olost i Santa Creu de Jutglar, cal indicar que es mantindrà una xarxa paral·lela de camins en condicions adequades de transitabilitat.

Aquest tall afectarà a la línia regular d’autobusos entre Vic i Prats de Lluçanès per Olost, que es desviarà per la B-432 entre aquestes darreres poblacions, fet que suposa l’anul·lació provisional de la parada de Santa Creu de Jutglar durant aquest període.

El transport escolar mantindrà els seus itineraris habituals amb totes les seves parades, tant pel que fa a la línia de Santa Eulàlia de Puig-oriol com a la d’Alpens i Perafita.

Finalment, cal indicar que es mantenen els desviaments alternatius corresponents al tall programat de la C-154 entre Olvan i Sagàs fins a aquest estiu.
Etiquetes: