26 d'abril de 2024

El nou Esclat de Malla serà el primer de l'estat espanyol amb certificat d’eficiència energètica

A l'interior hi haurà botigues d’electrodomèstics, de tèxtil o d’esports, que encara s’han d’acabar de concretar

El Ter 4 d'abril de 2011 a les 08:40
Una imatge virtual de com quedarà el nou establiment
El nou establiment del Grup Bon Preu, que s’obrirà el mes de juny, serà una botiga eficient que permetrà un estalvi del 55% en consum elèctric i del 80% en emissions de CO2. En aquests moments el Grup Bon Preu última els detalls perquè el mes de juny l’establiment es converteixi en el primer supermercat amb certificació energètica A que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Ara el projecte es troba a l’espera de finalitzar les obres per obtenir aquest certificat com a edifici acabat. Totes les instal·lacions estan pensades per reduir el consum energètic al màxim amb un sistema de gestió que els regula de forma eficient.

Es comptarà amb aparells d’il·luminació d’alta eficiència (fluorescència i led) i amb un sistema automàtic per regular la il·luminació de la sala de vendes en funció de la llum natural, que es transmetrà mitjançant claraboies. S’aconseguirà recuperar energia calorífica de les centrals de refrigeració per generar part de la calefacció per a l’edifici, sense emetre CO2. El sistema de calefacció funcionarà amb calderes de biomassa. La façana principal serà ventilada, encarada a sud-oest, per reduir la demanda d’energia.El mobiliari per a producte refrigerat estarà tancat amb portes per aconseguir un major estalvi energètic i millorar la conservació dels aliments. A més, S’aprofitaran les aigües pluvials pels serveis sanitaris i pel reg de les zones enjardinades.

El nou edifici, situat en el mateix espai que l’anterior, però més allunyat de la carretera C-17, tindrà un total de 6500 m2, amb magatzems inclosos, i comptarà amb una galeria comercial d’uns 1500 m2 més. Aquesta galeria disposarà de botigues d’electrodomèstics, de tèxtil o d’esports, que encara s’han d’acabar de concretar i que podran ocupar uns 800 m2 cadascuna. Tant el centre de bricolatge, que pot fer fins a 3000 m2, com les diferents botigues, ja disposen de llicències de la Generalitat.

A banda de fer el supermercat i la galeria nous també s’ha reformat la benzinera i tot l’aparcament, deixant-lo amb una capacitat per a 800 vehicles. L’empresa va començar les obres l’abril del 2009 i hi ha invertit 15 milions d’euros.
Etiquetes: