25 d'abril de 2024

Amics i familiars publiquen el llibre pòstum, “La festa dels crancs”, de Núria Casas

L’autora va deixar a punt l’estructura i els quatre personatges que pateixen càncer i que són el fil conductor

El Ter 14 d'abril de 2011 a les 15:55
Portada del llibre
Un grup d’amics i familiars de Núria Casas, nascuda a Les Masies de Voltregà, han estat els encarregats de finalitzar i editar el llibre "La festa dels crancs". Casas va morir de càncer el passat 2004 deixant material literari divers.

Continuant amb la voluntat de l’autora, amics i familiars han acabat aquest llibre que conté diversos contes, quatre protagonistes femenines i el càncer com a fil conductor. Marta Casas, germana de l’autora, destaca que no és un llibre testimonial sinó literari.

L’autora va deixar a punt l’estructura i els quatre personatges que pateixen càncer i que són el fil conductor. Aquests personatges van desglossant les diverses etapes de la malaltia i les diverses experiències que viuen a través de contes curts. Alguns contes ja estaven fets i d’altres només en teníem el títol o algunes indicacions. Per respectar al màxim el treball de l’autora només s’hi ha afegit algunes notes, el pròleg, una nota de l’edició i un epíleg. En alguns punts on el relat tenia buits s’hi ha incorporat altres textos de l’autora. Segons Casas, l’obra té dos valors importants, l’estructura que ja hi havia feta i la qualitat del treball.

El llibre el publica Editorial Alrevés i compta també amb diverses il·lustracions. Ja s’han fet presentacions a Vic, Les Masies de Voltregà i a Barcelona. No es descarta fer-ne alguna també al País Valencià.

Més informació del llibre

Etiquetes:
Cultura