24 d'abril de 2024

Vilanova de Sau homenatja l’artista i escriptor Fidel Bofill

Tot i que va néixer a Vic, Bofill ja fa molts anys que està vinculat al poble, on actualment resideix

El Ter 19 d'abril de 2011 a les 18:45
Fidel Bofill
El dia de Sant Jordi Vilanova de Sau celebrarà a la Plaça Major diferents activitats. Per quart any consecutiu, a més, s’homentajarà una figura rellevant del poble dins de l’àmbit literari. Enguany l’escollit és, a banda d’escriptor de contes i relats, un dels valors de la pintura actual i un ceramista reconegut.

En primer lloc es presentarà el llibre Sau, la vall vermella, de Fidel Bofill. Tot seguit es descobrirà el cartell de la Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans, que enguany arriba a la vintena edició. El cartell és obra del mateix autor del llibre, a qui l’any passat se li va fer l’encàrrec i que el va acceptar de molt bon grat. Un cop s’hagin fet els parlaments de les autoritats actuarà l’Esbart Dansaire Sant Genís de Taradell que farà balls de pagès i un assortit de danses populars, mentre se serveix un refrigeri per a tots els assistents.

Tot plegat vol ser un homenatge a Fidel Bofill, que juntament amb l’herbolari Santi Jàvega, va ser un dels impulsors de la tradicional Fira d’Herbes. Tot i que va néixer a Vic, Bofill ja fa molts anys que està vinculat al poble, on actualment resideix. Pintor de paisatges impressionistes pel color i la llum, és també ceramista i té una gran trajectòria pictòrica. El seu art neix d’una síntesi de colors exacerbats i de l’abstracció, que resol amb masses i taques de color. Va incorporar a les seves obres tots els elements plàstics al seu abast, amb influències d’un gran ventall d’estils, des del postimpressionisme fins a l’abstracció més pura.
Etiquetes:
Cultura