24 d'abril de 2024

El cantautor valencià Carles Dénia obrirà el 19è Cicle Solc al Lluçanès

Durant tres mesos el territori acollirà un total de 23 actuacions musicals

El Ter 20 d'abril de 2011 a les 17:39
El secretari de l'associació Solc, música i tradició al Lluçanès, Aleix Cardona, durant la presentació del cicle a Vic
ACN - L'actuació del cantautor Carles Dénia donarà el tret de sortida al 19è Cicle Solc de música i cultura popular i tradicional al Lluçanès amb un concert al monestir de Lluçà. Aquesta edició manté la mateixa estructura itinerant que ha caracteritzat la proposta amb actes als diferents pobles del territori, organitzades per les associacions culturals o els ajuntaments.

El cicle oferirà 23 actuacions musicals entre concerts, balls, animació o discmòbil folk i es dirigeix a tots els públics. Un dels aspectes a destacar, segons ha explicat el secretari de l'associació Solc, Aleix Cardona, és la primera trobada de grups organitzadors de cicles i festivals de música tradicional a la Catalunya Central.

Aquest dimecres s'ha presentat a les dependències del Departament de Cultura de la Catalunya central a Vic la dinovena edició del Cicle Solc de música i cultura popular i tradicional al Lluçanès. La sessió inaugural anirà a càrrec del valencià Carles Dénia el 29 d'abril a Lluçà i la cloenda es farà a Olost (Osona) el 30 de juliol amb un concert de Miquel Gil i amb el ball del grup Mentideta. En total seran tres mesos d'actuacions musicals entre les quals destaquen la companyia Xarop de Canya, les Corals del Lluçanès o el grup de música tradicional Safolk.

El cicle també acollirà la 18a Trobada de cantadores i cantadors del Lluçanès. L'objectiu d'enguany és recuperar cançons del territori del Lluçanès que hagin tingut poca difusió i "rellançar" la jornada, que segons ha assenyalat el secretari de l'associació Solc, Aleix Cardona, "en el seu dia va ser la pionera al país pel que fa a cantadors i que avui ha proliferat arreu dels Països Catalans".

Segons ha explicat Cardona, un dels aspectes més rellevants a destacar és la celebració de la primera trobada de grups organitzadors de cicles festivals de música tradicional a la Catalunya central. Segons el secretari, l'objectiu és plantejar les diferents línies de treball que té cada organitzador i veure si es poden establir "eixos de col·laboració".

La trobada es farà el 9 de juliol a Santa Eulàlia de Puig-oriol i hi seran presents el Roda Folk, el Ballabisaura, el Guillem de Berguedà, el festival de Calaf i el mateix Solc.

La majoria de formacions que participen en l'edició d'enguany provenen de les diferents comarques dels Països Catalans, a excepció dels murcians Azarbe i de la participació al Solc de l'Orquestra Àrab de Barcelona.

A banda de la part estrictament musical, el Cicle Solc al Lluçanès també aglutina tallers de ball, un taller de cançons de taverna, diferents aplecs, revetlles, trobades de gegants, xerrades, àpats populars, caminades, la taverna i la parada del Solc amb novetats discogràfiques, de llibres o de revistes. A banda, la Fira de Santa Creu de Joglars, dedicada als pastors i a la transhumància, també s'inclou dins la dinovena edició del cicle.
Etiquetes:
Cultura