26 d'abril de 2024

Ferran Vives guanya el Concurs d’Escultura de la Fundició Dúctil Benito

Les escultures premiades i la resta d’obres seleccionades es poden veure exposades a l’Edifici Ter

El Ter 27 d'abril de 2011 a les 17:23
Ferran Vives, al centre amb Roser Matamala i Montserrat Domínguez
Ferran Vives, estudiant d’Art de Vic ha guanyat l’edició més internacional del Concurs d’Escultura de la Fundició Dúctil Benito. El certamen també ha distingit amb un accèssit Roser Matamala i Montserrat Domínguez. En total s’hi han presentat candidatures de tot l’Estat i també de joves artistes originaris del Japó, el Brasil, Mèxic i Itàlia.

La peça guanyadora porta per nom "El Refugi". L’obra guanyadora està formada per un cub de fusta amb diverses figures de bronze en un estat reflexiu. Vives, nascut el 1985, és estudiant de l’Escola d’Art de Vic. Ha cursat forja artística i actualment està estudiant escultura. Aquest era el segon cop que es presentava a un concurs d’escultura. Vives s’ha endut un premi en metàl·lic de 2.000 euros i veurà reproduïda la seva obra en una sèrie limitada que serà el regal institucional de Fundició Dúctil Benito d’aquest 2011.

El certamen, que per primer cop aquest 2011, s’ha obert a l’àmbit internacional, ha comptat amb un total de 65 propostes.

Les escultures premiades i la resta d’obres seleccionades es poden veure exposades a l’Edifici Ter de la Fundició. El jurat ha estat format per Mireia Vallduriola, directora de BENITOartis, Ramon Ricart, director de l’Escola d’Art de Vic, Albert Varela, escultor i professor de Belles arts de la UB, Teresa Riba, escultora i professora de l’Escola d’art d’Igualada i Gemma Ferran, escultora i coordinadora de projectes de BENITOartis.

Escultura guanyadora

Etiquetes:
Cultura