26 d'abril de 2024

L’escola rural “El Roure Gros” guanya el Premi Ensenyament 2011

El projecte respon al nom “Conèixer, descobrir i aprendre junts per mitjà de la ciència”

El Ter 18 de maig de 2011 a les 12:40
Alumnes de l'escola regant unes llavors
El CEIP de Santa Eulàlia de Riuprimer va ser guardonat pel projecte educatiu amb què funciona el centre basat en el mètode científic. Aquesta escola de titularitat pública dóna el protagonisme als seus alumes perquè aprenguin de manera autònoma a través de l’experimentació i l’observació.

Els professors orienten als nens i nenes a investigar, realitzar projectes i treure conclusions pròpies per tal d’aprendre nous coneixements del món que els envolta. D’aquesta manera cada alumne segueix el seu propi procés d’aprenentatge.

Sota el títol "Conèixer, descobrir i aprendre junts per mitjà de la ciència", aquest projecte fa 5 anys que està en marxa i s’allunya dels cànons de l’educació tradicional. Al "El Roure Gros" no hi ha aules tancades ni grups formats per edats. Tampoc s’utilitzen llibres de text, s’imparteixen les assignatures clàssiques o s’avaluen a través d’exàmens. De la mateixa manera que els professors no comparen als alumnes entre ells.

El "Premi d'Ensenyament 2011" el convoquen anualment la Fundació Cercle d'Economia i l'Obra Social de Caixa Catalunya. A l’escola de Santa Eulàlia volen invertir els 25.000 euros del premi en la construcció d’un nou edifici.

Un alumne apuntant els resultat d'un experiment

Una alumne comprova unes dades al microscopi

Etiquetes:
Ràdio Manlleu