25 d'abril de 2024

Una trentena de famílies amb infants amb Síndrome de Down es trobaran a Osona

Els pares i mares reclamen que els seus fills puguin anar al logopeda en el marc de l'escola ordinària

El Ter 25 de maig de 2011 a les 17:28
La trobada de famílies que es va fer, també a Sant Pere, l'any 2009
Compartir experiències i reivindicar mancances són dos dels objectius de la vuitena Trobada de famílies de nens i nenes amb Síndrome de Down. La trobada es farà a la casa de colònies de El Molí de la Riera de Sant Pere de Torelló, durant el cap de setmana, i aquest dimecres ja s’hi havia inscrit 33 famílies que provenen de diversos punts de Catalunya.

En total, s’espera superar les 150 persones, entre adults, infants i monitors. Enguany, la Trobada girarà a l’entorn de la comunicació i la importància del desenvolupament del llenguatge com a facilitador. De les dificultats afegides que tenen els infants amb Síndrome de Down en parla Dolors Comerma, una de les organitzadores.

Una altra dificultat afegida és la insuficiència respiratòria. Durant el cap de setmana, es faran xerrades de ponents experts. Encarna Pérez , Doctora en Psicologia, logopeda i Professora dels graus de Logopèdia i Psicologia de la UAB farà una conferència. També hi serà la doctora Mara Dierssen, neurobiòloga, investigadora del Centre de Regulació genòmica i puntera en la de la Síndrome de Down. Finalment hi haurà Montse Cusó, responsable d’infància del Síndic del Greuges, amb la qual es debatrà l’atenció logopèdica en l’etapa escolar. La reclamació que fan els pares i mares, que van començar el 2004, és que s’estengui aquesta atenció de manera que les famílies no hagin de pagar logopedes privats.

Hi haurà també actes lúdics. S’ha previst un espectacle familiar de poemes ,"Bon profit", amb Carme Brugarola i un vermut-concert, diumenge al migdia, amb les cançons del disc "Realidades paralelas". Els autors d’aquestes cançons són joves amb Síndrome de Down, i el grup que les interpreta està format per músics dels grups Generación M i ReStart & Crows and Butterflies i veu de la científica Mara Dierssen. La VIII Trobada de famílies de persones amb Síndrome de Down l’organitza ESPAI21 i la Federació Catalana de Síndrome de Down.
Etiquetes:
Societat