26 d'abril de 2024

Sant Julià de Vilatorta acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira El tupí

Es mantindran activitats típiques com la ludoteca, les animacions infantils i les projeccions

El Ter 27 de maig de 2011 a les 14:02
Imatge de la passada edició
La fira està dedicada a la ceràmica i constarà d'una quarantena de parades. La fira El Tupí vol ser un reconeixement a aquests artesans que, encara avui en dia, es dediquen a l’ofici mde ceramista o terrisser. És l’única fira d’aquest tipus que es celebra a les comarques de la Catalunya central.

Jaume Miravet, regidor de Cultura en funcions, ha destacat que també hi haurà activitats per als infants i demostracions curioses en directe. Es mantindran activitats típiques com la ludoteca, les animacions infantils i les projeccions. Segons Miravet, les èpoques de crisi no afavoreixen els canvis, i aposten per mantenir-se, encara que incorporant cinc parades noves. Mitja dotzena de comerciants del poble hi posaran també les seves parades, malgrat que la fira es vol mantenir sense barrejar-hi altres tipus de productes.

Una altra de les activitats estrella és el concurs "Memorial Joan Capdevila", amb la majoria de participants catalans però també un d’alemany, per la qual cosa considera que la fira agafa més ressò. El concurs "Memorial Joan Capdevila" s’està consolidant, i es van rebre 47 sol·licituds de peces de ceràmica i les 7 de terrissa, i se n’han seleccionat 28 que passen a la final.

El dia 28 un jurat especialitzat decidirà els guanyadors que es donaran a conèixer públicament el diumenge 29 durant la celebració de la fira. Per a l’organització, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha comptat amb la col·laboració del grup de joves de la vila, els Tupinots. Les activitats, com és habitual, es concentraran als carrers estrets i cèntrics del poble, que avui ja estan tallats al trànsit.
Etiquetes: