25 d'abril de 2024

La Fira d'herbes remeieres i productes artesans arriba a Vilanova de Sau

Com a novetat es faran les primeres jornades tècniques sobre alimentació i salut animal

El Ter 3 de juny de 2011 a les 11:26
Una de les parades d'herbes remerieres de Vilanova de Sau
Aquest cap de setmana es celebra la 20a edició de la Fira d’herbes remeieres i productes artesans de Vilanova de Sau. La principal novetat d’aquest any és la realització de les primeres jornades tècniques sobre usos alimentaris i medicinals de les plantes en animals.

Aquest any serà sobre animals de companyia però de cara a un segon curs la organització vol centrar-se en la indústria alimentària i càrnia. La importància de les jornades recau en que són les primeres sobre el gènere d’alimentació i salut animal en tot l’Estat Espanyol. A causa de la manca d’espai i recursos, s’ha tancat la participació a 36 professionals i empreses provinents de la resta de l’estat i, fins i tot, d'Amèrica del sud. Però, de cara a l’any que ve es preveu ampliar la convocatòria, ja que, han despertat un interès molt gran.

De cara a diumenge, es donarà el tret de sortida a la fira d’herbes remeieres. A més de les habituals conferències i xerrades entorn a les herbes, en el programa d’activitats destaca la consolidada ruta botànica o el pregó a càrrec del cuiner Nando Juvany. També hi haurà la primera trobada d’intercanvi de plaques de cava, en la qual es presentarà el cava Vall de Sau amb una placa commemorativa de la diada. El cartell de la fira és un homenatge a l’artista Fidel Bofill, al ser un dels primers impulsors de la trobada fa 20 anys enrere.

La fira artesanal començarà a les 10 del matí de diumenge al centre històric de Vilanova de Sau.

Podeu consultar el programa de la Fira: "Aquí": http://www.vilanovadesau.cat/fitxers/actualitat/AGENDA/llibret%20fira%20herbes%2011final.pdf
Etiquetes: