25 d'abril de 2024

El rugbi com a eina per a la inclusió social

Els entrenaments es fan al camp d’esport municipal de Balenyà

El Ter 10 de juny de 2011 a les 14:47
Balenyà acabarà el proper 18 de juny un projecte que té l’esport com a fil conductor, però que també combina altres aspectes com la creació artística o la convivència. Una quinzena de nois i noies dels pobles d’Osona Sud, principalment dels Hostalets de Balenyà, Tona i Centelles, participen a Càpsules de Rugbi: una oportunitat per a la integració, cooperació i treball en equip.

El tècnic de convivència de la Mancomunitat la Plana, Francesc Torras, explica que es tracta de persones entre els 12 i els 14 anys, que han posat en pràctica aquest valors a través del rugbi.

Els entrenaments es fan al camp d’esport municipal de Balenyà els divendres de 5 a 7 del vespre. Els joves aprenents de rugbi, més enllà de la pràctica esportiva, també han estat realitzant un treball artístic col.lectiu, treballant la identitat de l’equip des de la creativitat. Han fet pilotes de rugbi amb material reciclat i una mascota amb cartrons. A més, han creat un logotip que els representi. El taller acabarà el dissabte 18 de juny, amb un partit al camp dels Crancs de Vic.

Aquest projecte va ser premiat amb una dotació econòmica pel Consejo Superior de Deportes i IDENSITAT, Associació d’art contemporani. L’han impulsat el projecte de la Mancomunitat La Plana, l’Associació de Rugby "La Melé" Osonenca i les creadores Paula Pladevall i Elisabet Puigbò. Ara, estan a l’espera de si reben més premis o subvencions per tal que el projecte tingui continuïtat.
Etiquetes:
Esports