24 d'abril de 2024

El Festival de Música de Tavèrnoles arriba a la seva tercera edició

El Festival de Música de Tavèrnoles augmenta el nombre de concerts i estrena escenaris

El Ter 22 de juny de 2011 a les 10:27
Imatge de la presentació del festival
El Festival de Música de Tavèrnoles, que comença divendres i s’allarga fins diumenge, arriba a la seva tercera edició mantenint la qualitat musical. Una de les novetats d’aquest any és que, per primera vegada, hi ha un artista convidat, que és la soprano de Nova York Claron McFadden, a qui s’ha encarregat el concert inaugural i una participació important al concert de cloenda.

7 concerts que ompliran les esglésies de Sant Esteve de Tavèrnoles i de Sant Pere de Casserres de música barroca i moderna, d’instrumental i vocal, de joves valors i d’estrelles consagrades, de solistes i de grups de cambra, d’orquestres i de cors. El Festival de Música de Tavèrnoles augmenta el nombre de concerts i estrena escenaris, com el teatre Eliseu de Roda de Ter. En col.laboració amb l’Ajuntament de Roda, es recupera un artista del primer festival: el guitarrista Benjamin Scheck.

En general, es continua dividint les actuacions en concerts-aperitiu, de 45 minuts, i concert de vespre, de durada normal. Entre altres concerts, hi haurà presència de diversos músics osonencs. El 3er Festival es comença amb un concert-aperitiu protagonitzat per tres joves valors osonencs: Anna Urpina, violinista, Agnès Mauri, viola, i Juncal Salada, clarinetista de Manlleu. Actuaran també el cor osonenc Nàiades-Cor de noies, que celebren el desè aniversari amb peces religioses i catalanes.

Destacarà el concert de cloenda, que segons Bofill serà "apoteòsic" i amb una "gran quantitat de gent implicada". Serà un programa de 4 obres barroques dels compositors Händel, Bach, Purcell i Telemann. Com a soprano solista Claron Mcfadden interpretarà la cantata "Jauchzet" de Bach i el Laudate de Händel. A més, el trompetista italià Jonathan Pia, a Pere Saragossa, que toca l’oboè i la Coral Canigó de Vic i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.
Etiquetes:
Cultura