24 d'abril de 2024

El Festival de Cantonigròs homenatja Joan Triadú, Pau Casals, Joan Maragall i Antoni Gaudí

Hi participen corals de 24 països

El Ter 28 de juny de 2011 a les 10:08
Un dels grups participants en la passada edició. FOTO: David Fajula
ACN - La 29a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs rendirà homenatge als catalans Joan Triadú, Pau Casals, Joan Maragall i Antoni Gaudí. La 29a edició, que se celebrarà del 14 al 17 de juliol en aquest municipi, també comptarà amb un concert al Palau de la Música, on el Cor Tyressö Ungdomskör de Suècia inaugurarà el certamen.

Un total de 35 agrupacions corals i de danses procedents de 24 països diferents, entre ells la Xina, l'Equador, Rússia o Colòmbia, participaran en aquesta trobada, que facilita un intercanvi amb cantaires d'arreu del món.

Aquesta nova edició del festival de Cantonigròs està marcada per les commemoracions. El centenari de Joan Maragall hi serà present amb la interpretació del Cant de la Senyera, amb lletra del poeta i música de Lluís Millet, que interpretaran cors mixtos d'arreu.

El discurs de Pau Casals davant del Consell General de les Nacions Unides també serà recordat amb la interpretació de 'Nigra Sum', amb tots els cors infantils que participen en la trobada, i el violoncel·lista Dani Oliu, que tocarà el Cant del Ocells en transcurs de l'acte inaugural.

A la inauguració, en record a Joan Triadú, fill adoptiu de Cantonigròs, també es farà un parlament de Ricard Torrents, juntament amb la lectura d'alguns fragments de la seva obra dedicada al Cabrerès i, de les seves memòries, el capítol dedicat al Festival.

A més, també es recordarà Antoni Gaudí, amb motiu de la recent inauguració del temple de la Sagrada Família. El Festival ha decidit prendre una de les seves imatges de la portalada del Naixement, un àngel trompeter, com a imatge gràfica per a totes les seves publicacions referides a aquesta 29a edició.
Etiquetes:
Cultura