25 d'abril de 2024

El conseller Recoder posa en servei l'últim tram del desdoblament de la C-17 fins a Ripoll

Les obres del desdoblament entre Vic i Ripoll, iniciades el 2006, han comportat la inversió 312 milions d'euros

El Ter 30 de juny de 2011 a les 10:43
Una imatge d'alcaldes de la zona, presidents de Consells Comarcals i el conseller Recoder. Foto: ACN
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha posat en servei, aquest dijous, 30 de juny, l'últim tram del desdoblament de l'Eix Vic - Ripoll (C-17). El desdoblament és una reivindicació històrica que ha costat 5 anys d'obres.

El conseller ha destacat que les obres han estat d'una gran complexitat tècnica "sobretot per la difícil orografia del terreny". A més, Recoder ha afegit que l'actuació és "important" perquè ha de donar un impuls a l'economia del territori. L'obra ha obligat a fer cinc túnels i dos viaductes que passen per sobre del riu Ter. A l'acte també hi han assistit els alcaldes de la zona i els presidents dels Consells Comarcals d'Osona i del Ripollès.

La Generalitat ha finançat les obres amb un sistema de peatge a l’ombra. És a dir, que es pagarà a través d’una quota per cada vehicle que hi passi, que sortirà dels impostos del conjunt dels ciutadans. Aquest dijous es posa en marca el darrer tram d’uns 8.5 quilòmetres. La inauguració arriba just un any després de la del tram entre Orís i Sora. L'autovia no arribarà en sentit nord fins a Ripoll sinó que es quedarà a un quilòmetre i mig de l'entrada, just a la depuradora. Les obres del desdoblament entre Vic i Ripoll, iniciades el 2006, han comportat la inversió 312 milions d'euros.

Una altra imatge de les autoritats polítiques de la inauguració d'aquest dijous. Foto: ACN

Imatge del nou tram desdoblat de la C-17. Foto: ACN

Etiquetes: