26 d'abril de 2024

Santa Eulàlia de Riuprimer acull aquest diumenge la Festa del Segar

El motiu d'aquesta festa és retre un homenatge a la gent que treballa al camp i als nens de les zones rurals

El Ter 6 de juliol de 2011 a les 12:47
Cartell de la Festa del Segar
Santa Eulàlia de Riuprimer celebra aquest diumenge dia 10 de juliol la Festa del Segar, sota l'era del Soler. Al llarg de tota la jornada i a l‘entorn d’aquesta pràctica agrícola s’han organitzat diverses activitats per a tots els públics. La jornada començarà a les 7 del matí amb la sega i un esmorzar pels segadors.

Al llarg del dia també hi haurà passejades amb poni carro, exposició de maquinària agrícola antiga, tir virtual al senglar, una exhibició de talls de moto-serra o una mostra de pintura ràpida, entre d’altres. La majoria d’aquestes activitats seran gratuïtes, mentre que les de pagament seran molt assequibles. El motiu d'aquesta festa, segons Pere Serra, el seu organitzador, és retre un homenatge a la gent que treballa al camp i als nens de les zones rurals.

D’entre la maquinària que es mostrarà destaquen tractors antics com un Lanz, un Deutz o un FIAT. Per primer cop hi haurà una màquina de recol·lectar antiga i una màquina de ventar entre d’altres.

Malgrat que enguany la Festa del Segar coincideix amb altres dues festes de la comarca, les dates no es poden modificar perquè la sega no pot posposar-se més temps, segons la gent gran del poble. Però els al·licients per apropar-se a la festa de Santa Eulàlia són que està oberta a tothom, que les activitats són variades i que la gran majoria són gratuïtes.
Etiquetes: