25 d'abril de 2024

El Marçó Vell de Centelles acull l'exposició 'Cartografies' de la vigatana Dolors Rusiñol

“Cartografies” ha rebut el Premi Centelles i la seva autora el considera el més important de la seva carrera

El Ter 8 de juliol de 2011 a les 08:47
Una de les obres de l'exposició "Cartografies", de Dolors Rusiñol
La nostra recomanació d’avui es troba al Centre d’Art El Marçó Vell de Centelles, que exposa fins el 17 de juliol la mostra "Cartografies", de l’artista vigatana Dolors Rusiñol.

Aquesta pintora, especialitzada en collage però que utilitza diverses tècniques, considera que el cos humà és una cartografia, de forma que la seva exposició mostra petites escenes cinematogràfiques.

"Cartografies" ha rebut el Premi Centelles i la seva autora el considera el més important de la seva carrera, malgrat que n’ha rebut molts al llarg de la seva trajectòria. Aquest prestigiós premi té una dotació econòmica de 3.000 euros i dóna la possibilitat de fer una exposició al mateix Marçó Vell de Centelles.

D’altra banda, com que l’artista no pot estar present a la mostra cada cap de setmana per motius d’agenda, ha optat per posar una llibreta a disposició dels visitants per rebre suggeriments, opinions i sensacions del públic.

D'altra banda, segons la mateixa Rusiñol, el procés creatiu no té cap aspecte que es pugui planificar, sinó que és una cosa que et surt de dintre, que has de deixar fluir.

Enguany, la pintora vigatana ha exposat a dues ciutats japoneses, on ha rebut una bona acollida. Segons la mateixa artista, que l’any que ve té la intenció d’anar al país nipó, la cultura japonesa té un gran respecte per l’art.
Etiquetes:
Cultura