24 d'abril de 2024

Una cantada d’havaneres amb rom cremat tanca aquest vespre els actes de la XIII Fira del Pescador

La principal novetat d'aquesta edició de la fira ha estat la celebració paral•lela del Mercat del Gust

El Ter 27 de juliol de 2008 a les 13:32
El passeig del Ter ha estat l'escenari de totes les activitats
Al llarg de tot el cap de setmana Roda de Ter ha acollit la XIII edició de la Fira del Pescador. Concursos, campionats, estands, música, sopars populars, compra-venda de material i enguany, també, el Mercat del Gust han estat alguns dels atractius de la mostra.

El tret de sortida de la fira es va donar el divendres al vespre amb la inauguració oficial. A primera hora del dissabte la disputa de la Copa Sensas 2008, el campionat internacional per equips, va prendre el protagonisme. Finalment, i per només un punt de diferència, se la va endur la Societat de Pescadors Esportius de Manlleu. En segon lloc, va quedar l’equip local i en tercer, l’equip francès liderat per Jean Desqué. En aquesta competició hi van participar un total de disset equips, vuit menys que l’any anterior perquè en aquesta modalitat s’està disputant el Campionat de Catalunya. Després de l’entrega de premis i d’una arrossada popular, els més petits van prendre el protagonisme ja la tarda amb el campionat de pesca infantil on hi van participar entorn d’un 100 nens i nenes. Tots ells, i en funció de la quantitat que havien pescat van rebre premis tant diversos com una bicicleta, una piscina o material de pesca. Finalment, el diumenge al matí ha tingut lloc el campionat d’adults.

La mostra ha comptat amb la participació de 16 estands. El president de la Societat de Pescdors Esportiu de Roda, Xavier Carrera, en destacava sobretot l’estand dedicat a la modalitat de carpfishing (pesca de carpa) que encara no hi havia estat present cap any.

La principal novetat d'aquesta edició de la fira ha estat la celebració paral•lela del Mercat del Gust. Aquest projecte, impulsat pel Consell Comarcal d'Osona, reuneix una quinzena de parades de productes gastronòmics de la comarca i té un caràcter itinerant a quatre municipis. El Mercat del Gust només estava previst pel diumenge però finalment hi ha estat present tot el cap de setmana. També s’ha pogut visitar el bus turístic de la Diputació de Barcelona situat a l’entrada del recinte pel costat de l’aparcament.

Aquesta tarda, un taller de pesca, l’oportunitat de passejar amb carro, poni o cavall i finalment, una cantada d’havaneres amb rom cremat tancaran la XIII edició de la Fira del Pescador.

La fira està organitzada per la Societat de Pescadors Esportius de Roda conjuntament amb per l’Ajuntament a través de 3 regidories: Cultura, Turisme i Esports.

Imatge de l'entrega de premis del concurs infantil

Una de les parades del Mercat del Gust

Imatge de l'estand dedicat al carpfishing

Més d'un centenar de nens van participar al concurs infantil

Etiquetes:
Cultura