23 d'abril de 2024

Un cor xinès, un d'italià i els Bastoners de Malla obren la 29a edició del festival de Cantonigròs

Hi participen 39 grups provinents d'una vintena de països diferents

El Ter 15 de juliol de 2011 a les 08:53
Parelles de diversos grups que participen al 29è Festival Internacional de Música de Cantonigròs
ACN - El Children's Choir de Shangai (Xina), l'Insieme Vocale Vox Cordis d'Arezzo (Itàlia) i els Bastoners de Malla han obert aquest dijous la 29a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. Fins diumenge, hi participaran 39 grups provinents d'una vintena de països diferents, des de Rússia fins a l'Equador incloent-hi els mateixos Països Catalans.

Tot i que passada per aigua, la inauguració del festival ha omplert la carpa central on s'han fet les actuacions d'autoritats, públic en general i també dels propis integrants dels grups, que han aplaudit la sortida a escena de les parelles que representaven els diversos països participants.

La cerimònia de benvinguda amb què s'ha obert el Festival Internacional de Música de Cantonigròs ha comptat amb l'actuació d'un cor xinès, un altre d'italià i també amb la intervenció dels Bastoners de Malla, un grup de la mateixa comarca on es fa el certamen. El concert inaugural ha anat a càrrec del Liceum Academic Chamber Choir, provinent de Sèrbia, i també del conjunt Imago Tijl, de Bèlgica.

Alhora, l'acte d'obertura s'ha aprofitat per fer un homenatge a Joan Triadú, pedagog, escriptor, crític literari i fill adoptiu de Cantonigròs. El recordatori s'ha fet coincidir amb un record del 40è aniversari de la interpretació del 'Cant dels Ocells' davant de les Nacions Unides a càrrec de Pau Casals. El violoncelista Dani Oliu ha interpretat aquesta peça després de les paraules dedicades a Triadú.

Al llarg del cap de setmana, Cantonigròs acollirà l'actuació dels prop de 40 grups que s'hi han desplaçat. Divendres es fa la competició de cors mixtos i de cors femenins. Dissabte, també n'hi haurà de masculins i s'interpretarà música popular. Diumenge arriba el torn de les cançons i danses del món, i també el de la clausura del certamen.

Un dels moments de la inauguració

Un dels cors participants al festival

Etiquetes:
Cultura