23 d'abril de 2024

Tona rehabilita l'església de Sant Andreu del Castell

Així, s’evitaran les filtracions d’aigües pluvials a la volta romànica de l’església

El Ter 18 de juliol de 2011 a les 13:09
L'església de Sant Andreu del Castell de Tona
Tona aprofita aquest estiu per rehabilitar la coberta de l’església de Sant Andreu del Castell de Tona. El projecte està valorat en 100.000 euros i pretén millorar l’estat de la coberta de l’església. Així, s’evitaran les filtracions d’aigües pluvials a la volta romànica de l’església per resoldre el seu procés de deteriorament.

L’estudi de la coberta de l’edifici va donar a conèixer l’existència de diverses cobertes més antigues que l’actual, que es va instal.lar ja en època contemporània amb diverses reformes, la darrera durant la dècada dels 80.

El projecte rehabilitarà la coberta més actual i procurarà aprofitar totes les lloses que es mantinguin en bon estat. Les obres van començar el passat mes de juny i, tot i que s’estan complint els terminis, Imma Mestres, directora de les excavacions, reconeix que s’ha demanat una pròrroga per acabar les obres a finals del mes d’agost.

El projecte ha tirat endavant gràcies al conveni a quatre bandes entre l’Ajuntament de Tona, l’entitat financera la Caixa, la Generalitat de Catalunya i el Bisbat de Vic.
Etiquetes: