25 d'abril de 2024

Manlleu traslladarà el jutjat de pau perquè l'edifici on està actualment no és accessible

El trasllat es podria fer en els propers mesos després que s'hagi condicionat el local

El Ter 29 de juliol de 2008 a les 09:59
Vista dels baixos que ocuparà el jutjat de pau de Manlleu
Manlleu traslladarà el jutjat de Pau a un local de planta baixa situat a la plaça Fra Bernadí. Actualment, el jutjat està situat en un altre edifici de la mateixa plaça però en un primer pis. El fet que l'actual emplaçament tingui una escala estreta i molt dreta ha forçat el trasllat perquè les persones amb problemes de mobilitat tenien problemes per accedir-hi.

Això havia obligat haver d'atendre persones que havien de fer gestions al mateix carrer per la impossibilitat de poder pujar les escales. El nou emplaçament no serà el definitiu perquè el nou local és de lloguer. La intenció de l'Ajuntament passa perquè en el futur el jutjat pugui està ubicat en un edifici de propietat municipal.

L'anterior jutge de pau, Alexandre Roca, va ser el primer en fer arribar a l'Ajuntament la seva preocupació per la falta d'accessibilitat a l'actual emplaçament. Llavors, l'equip de govern va dir que estudiaria el canvi d'espai conscient de les dificultats d'accessibilitat per col·lectius amb mobilitat reduïda. El trasllat que ara s'ha concretat sent jutge de pau, Sebastià Casadevall, es podria fer els propers mesos desprès de que s'hagi condicionat el local.

El lloguer del nou local ja ha estat aprovat per l'Ajuntament de Manlleu que també ha comunicat als propietaris de l'actual immoble la seva intenció de rescindir el contracte de lloguer. El nou local que ara havia estat l'antiga seu de Caixa de Manlleu fins l'any 1961 i havia acollit posteriorment altres activitats com una notaria. L'edifici va ser construir el 1908 i és obra de Marià Callís.
Etiquetes:
Societat