25 d'abril de 2024

Sant Miquel de Balenyà homenatja l’exciclista Melcior Mauri

Després de vuit dies de festa, aquest dilluns finalitzen els actes de la Festa Major de Sant Miquel de Balenyà

El Ter 25 de juliol de 2011 a les 11:27
Un instant de l'acte
Sant Miquel de Balenyà va homenatjar aquest dissabte l’exciclista Melcior Mauri l’any que se celebra el 20è aniversari del triomf a la Vuelta d’Espanya. La plaça de l'església es va omplir per reconèixer els mèrits esportius del proclamat fill predilecte per l’Ajuntament de Seva.

Mauri es va sorprendre per l’homenatge perquè ell estava convocat a fer el pregó d’obertura del Sopar de Festa Major. En declaracions a elter.net es mostrava molt content per l’acte i la companyia de familiars, amics i veïns.

Va ser el 20 de maig de 1991 quan Melcior Mauri es va proclamar vencedor de la Vuelta. Més de 4.000 persones, el van rebre a la plaça de Balenyà, quadruplicant de llarg la població del poble. Arcadi Alibés, periodista esportiu de TV3, que va cobrir aquell acte i que dissabte va presentar l’acte d’homenatge, recordava per elter.net, com va viure aquell moment i com va tornar quatre anys després quan es va rebre Mauri per haver quedat sisè en el Tour de França.

Després de vuit dies de festa, aquest dilluns finalitzen els actes de la Festa Major de Sant Miquel de Balenyà, que des de l’organització estan satisfets de la molt bona assistència de públic en molts dels actes. Un d’aquests va ser el concert que van oferir dissabte Els Catarres i Gertrudis en el qual hi van assistir més de 1.500 persones. Aquest dilluns es tancaran les festes amb una cantada d’havaneres amb el grup ‘Terra Endins’ a la plaça de l’Església a partir de les 9 del vespre.
Etiquetes:
Societat