26 d'abril de 2024

Centelles inaugurarà el 3 de setembre la nova escola El Xoriguer per satisfer la demanda d'educació infantil

Amb aquest nou centre la població passarà a tenir cinc línies de P3 a segon de primària

El Ter 2 d'agost de 2011 a les 13:56
Vista exterior de l'escola El Xoriguer de Centelles
El Xoriguer, és el nom de la nova escola que s’obrirà pel setembre a Centelles per cobrir la demanda d'educació infantil que es quedava sense plaça. El nou centre desglossat de l’escola pública Ildefons Cerdà disposarà d’una setantena de places en una sola línia, des de P3 fins a segon de primària.

Segons Anna Chàvez, cap d’àrea d’atenció a les persones i regidora d’Educació de centelles la passada legislatura, "s’havia de donar solució a la sobreocupació a tres línies de l’escola Ildefons Cerdà". El Xoriguer es quedarà els 60 alumnes que ocupaven la línia de més i es distribuiran en els dos mòduls de les noves instal·lacions.

Pel que fa a les instal·lacions del nou centre estan finalitzades. Segons Chàvez la inauguració del Xoriguer es farà el 3 de setembre a les 6 de la tarda. Com és habitual en les escoles de mòduls la previsió de fer un centre definitiu passa per superar el context econòmic actual, i per tant no es començaria abans de tres anys.

El Xoriguer encara disposarà de capacitat per 2 o 3 alumnes per ràtio amb la possibilitat d’obrir les aules complint la normativa. Amb aquest nou centre, Centelles disposarà de cinc línies: dues al col·legi Sagrats Cors, dues més a l’Ildefons Cerdà i la nova del Xoriguer.

Escola Ildefons Cerdà de baix, centre dedicat a Educació Infantil i Cicles Inicials

Etiquetes:
Ràdio Manlleu