23 d'abril de 2024

Olost reprèn la celebració de la renovada prova esportiva Pagès de ferro

El Pagès de ferro és una prova de resistència que requereix agilitat, força i superació

El Ter 10 d'agost de 2011 a les 13:58
Imatge de la prova
Aquest cap de setmana torna a Olost el Pagès de ferro. Després d’un any de pausa, la prova esportiva es farà dissabte amb més força, i de moment més d’una vintena d’inscrits.

Ara s’ha reformulat la competició, reservada per a majors de 16 anys, per ampliar els potencials esportistes. La competició consta de diverses parts i es centra en el món de pagès.

Com a primera prova, els competidors s’hauran d’enfrontar a un circuit similar a una pista americana. Després de la part individual, els participants faran proves, que poden ser en solitari, o cooperant, en equips o grups.

Segons Jordi Palau, membre de l'organització, aquest darrer apartat és el que més facilita que els contrincants s’ho passin bé. Finalment, els quatre homes i dones obtinguin millor puntuació lluitaran per la final. Totes les proves tenen inspiració rural, amb elements com el fang, les bales de palla o els sacs.

El Pagès de ferro és una prova de resistència que requereix agilitat, força i superació, però segons Palau, no fa falta ser cap "esportista d’elit". Els organitzadors esperen triplicar les xifres actuals de participació. La prova començarà dissabte, al camp de futbol vell d’Olost, a les 3 de la tarda.
Etiquetes:
Esports