25 d'abril de 2024

Torna la Festa Major de Balenyà "més tradicional"

L’edició d’enguany recupera tradicions que no se celebraven des de feia tres anys, com el pregó

El Ter 19 d'agost de 2011 a les 12:49
Imatge de la festa de l'any passat
Aquest divendres comença la Festa Major d’estiu dels Hostalets de Balenyà, que està dedicada a Sant Bartomeu i s’allargarà fins al 25 d’agost. L’edició d’enguany recupera tradicions que no se celebraven des de feia tres anys, com el pregó, que farà la presidenta de la Llar del Jubilat Mercè Muntal.

Entre els actes més destacats de la festivitat, es troba el ball de festa major, que anirà a càrrec de l’Orquestra Selvatana i que pretén recuperar el ball tradicional de Balenyà. També destaquen el concurs de menjar fuet i l’obra de teatre humorística "Live", dels exteatre de guerrilla Xuriguera i Faixedas.

A causa de les retallades que han sofert tots els consistoris catalans, Balenyà ha hagut de recórrer a una font de finançament alternativa per portar a terme la seva Festa Major d’estiu, la tómbola. Segons l'alcaldessa, aquesta serà una circumstància excepcional.

Aquesta edició també engloba una gran varietat d’activitats organitzades per a tots els públics entre la comissió de festes i l’Ajuntament, com una trobada d’acordionistes catalans, una xocolatada, obres de teatre i diverses exposicions.
Etiquetes: