25 d'abril de 2024

Les bones dades dels embassaments de Sau i Susqueda fan preveure un any sense restriccions

S'ha notat una lleugera reducció de reserves durant l'agost a causa de l'augment de demanda del consum humà i el reg

El Ter 25 d'agost de 2011 a les 12:55
Vista del pantà de Sau
El tram final de l’estiu arriba amb unes reserves d’aigua òptimes. El pantà de Sau, està al 79% de capacitat, i Susqueda a un altíssim 94%. De fet, segons càlculs de l’Agència Catalana de l’Aigua, en els propers 12 o 16 mesos no hauria d’haver-hi "cap problema per abastir el territori que engloba el sistema Ter-Llobregat".

Malgrat les bones perspectives, els experts alerten que normalment aquest períodes d’abundància van seguits d’etapes de sequera, tal com ja va passar l’any 2004. José Miguel Diéguez, el director de l’àrea d’abastament de l’Agència Catalana de l’aigua, diu que globalment, entre Sau i Susqueda hi ha emmagatzemats 350 hectòmetres cúbics, un 88% de la capacitat total.

Segons Diéguez, la situació de reserves hídriques és "molt favorable", malgrat que en els darrers dies s’ha notat una petita reducció dels embassaments a causa de l’augment de demanda per al consum humà i per al reg. Bàsicament, les bones condicions es deuen a un factor "meteorològic, per haver tingut un estiu plujós".

Abans de l’onada de calor, a principis d’agost, els embassaments de les conques internes catalanes estaven al 89,82% de la seva capacitat, cinc punts per sobre del índexs de l’any passat (84,47%). Ara, un cop s’han registrat les temperatures més altes de l’estiu, l’estat de les conques internes és d’un 86%.
Etiquetes: