26 d'abril de 2024

L’església parroquial de Centelles commemora els 300 anys de vida

La commemoració dels 300 anys també inclourà una conferència de mossèn Antoni Pladevall

El Ter 25 d'agost de 2011 a les 17:53
Una imatge de l'església parroquial
L’església parroquial de Centelles commemora, a partir d’aquest dissabte, el seus 300 anys de vida amb nombrosos actes. El primer d’ells serà la inauguració d’una exposició que repassa els 300 anys d’història del temple. Es podrà veure a Can Manso fins el 18 de setembre.

El programa d’actes però s’allargarà fins a l’hivern. Tot i que es desconeix la data concreta en què hi va començar a haver activitat al temple, s’ha volgut allargar els actes i de tal manera que van des de la Festa Major d’estiu fins a la Festa Major d’Hivern.

El actes seguiran el dijous 1 de setembre, dia de la Festa Major de Centelles, amb una missa solemne d’inauguració de la celebració dels 300 anys. I el dissabte 3 de setembre hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la cobla dels Lluïsos i la jornada es clourà amb un dinar de germanor. Una altra de les activitats que destaquen dins la programació d’actes és la jornada de portes obertes i una visita guiada a l’església i al campanar. Aquest acte s’inclou dins de les Jornades Europees del Patrimoni els dies 24 i 25 de setembre. L’església, durant aquests tres segles, no ha patit grans transformacions. Durant la Guerra Civil si que es van destruir diversos elements.

La commemoració dels 300 anys també inclourà una conferència de mossèn Antoni Pladevall, una del doctor Miquel Mirambell, una visita comentada de l’església i el seu entorn a càrrec de l’arquitecte Claudi Aranyó, una missa cantada amb la participació de l’Orfeó Vigatà sota la direcció de Benet Camps, un concert de Cantus Firmus, activitats escolars o la diada d’agermanament entre Centelles i Puiggraciós, que també celebra els 300 anys, entre d’altres activitats. Per a l’ocasió també s’ha elaborat un DVD, i un logotip que es pot veure en diverses pancartes amb el lema "Som pedres vives".
Etiquetes: