26 d'abril de 2024

Sant Hipòlit homenatja Josep Espona i segueix buscant finançament per la residència

La placa i el bust de Josep Espona aniran ubicats a la nova ala de la Residència per a la gent gran i centre de dia

El Ter 31 d'agost de 2011 a les 13:26
Una visita d'obres de la comissió de seguiment de la residència, l'abril de 2011
Sant Hipòlit de Voltregà homenatjarà de manera pòstuma aquest proper dissabte Josep Espona Bayés. Amb aquest acte es vol fer un reconeixement a la seva tasca, aportació, dedicació i compromís amb la Fundació Gallifa, vinculada a la residència i centre de dia per a la gent gran. Espona en va ser patró 19 anys i 21 president.

En l’acte d’aquest dissabte hi participarà l’historiador Ramon Ordeig, els patrons de la Fundació, Miquel Riera i Josep Maria Vila d’Abadal i l’actual president de la Fundació i alcalde de Sant Hipòlit , Xavier Vilamala. L’acompanyament musical de l’acte anirà a càrrec dels alumnes de l’Escola de Municipal de Música de Sant Hipòlit. Al final de l’acte, que començarà a 2/4 de 7 de la tarda, es descobrirà una placa commemorativa i un bust de Josep Espona. Tant la placa com el bust aniran ubicats a la nova ala de la Residència per a la gent gran i centre de dia Fundació Gallifa que en aquests moments s’està acabant de construir.

Actualment ja està finalitzada la primera fase de les obres. Precisament, aquest dimarts, Vilamala, acompanyat d’alguns patrons, van visitar el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, per fer-li saber l’estat de les obres i les dificultats de finançament.

Per a aquesta obra el 50% l’aporta la Generalitat (1 milió d’euros). Es compta també amb una subvenció de la Diputació (328.000 euros) però la resta l’ha d’aportar l’Ajuntament. Vilamala confia que pugui sortir de la propera convocatòria del PUOSC o d’una entitat financera.

Les obres permetran guanyar 22 places per la residència i 24 pel centre de dia. Les obres consistiran en reformar els espais i serveis existents i construir un edifici annex on s’ubicaran les noves places residencials i de centre de dia. Actualment la residència i el centre de dia, ubicat al carrer de la Vinya, ofereix 13 places residencials, 10 de llar residència i 10 de centre de dia.

La Residència de Gent Gran i Centre de Dia "Fundació Gallifa" és gestionada per l’Hospital de la Santa Creu de Vic des del dia 1 de novembre de 2009. L’ajuntament de Sant Hipòlit manté la titularitat i la propietat del centre sempre amb l’objectiu de donar un millor servei, mantenint la prioritat de reservar les places als habitants de Sant Hipòlit i de les Masies de Voltregà.
Etiquetes:
Societat