24 d'abril de 2024

Comença una Festa Major de Folgueroles marcada per la coca del mossèn

El grup de teatre estrenarà l'escenari remodelat al pavelló municipal amb l'obra "Deixa'm la dona, Cisquet"

El Ter 2 de setembre de 2011 a les 13:22
Imatge de la festa de l'any passat
Folgueroles comença aquest divendres els actes de la festa major, que s’allarguen durant tres caps de setmana fins diumenge 18. Segons el regidor de Participació Ciutadana i membre de la comissió de festes, Albert Forcada, es vol donar impuls als actes més tradicionals com els balls, els tornejos esportius o la cultura popular.

Forcada explica que s’ha hagut de fer un ajust econòmic. Entre els actes més destacats hi haurà, diumenge, el 7è concurs de coques del mossèn de Folgueroles, que coordina el forn Sant Jordi. Enguany s’estrena la categoria de Cuina Sana.

Dissabte, la festa acumularà una trobada de vehicles clàssics, el torneig d’escacs, tallers infantils i petanca. Diumenge, també destaca la tirada local de tir al plat o el concurs de colles sardanistes, amb música de La Bisbal Jove. Fora de programa, dissabte es fa la cercavila del Mossènquinto. El regidor assegura que no genera cap mena de conflicte entre els veïns.

Del cap de setmana següent, els actes ja s’emmarquen dins de la Diada, que de fet és el dia central de la Festa Major de Folgueroles. El dia 10 s’estrenarà un nou jou per a la campana de la vila i es farà un repic especial. A més, participaran a la Marxa dels Vigatans. El dia 11 el Grup de teatre Atlàntida de Folgueroles recupera l'obra "Deixa'm la dona, Cisquet", que ja havien dut a escena anteriorment. La novetat serà l'escenari del pavelló municipal, que s'ha remodelat totalment.

L'últim dia de la festa serà diumenge 18, en què es farà la Crono-escalada als Foquers, unes escales construïdes pels antics treballadors de les pedreres, entre Folgueroles i Tavèrnoles.
Etiquetes: