26 d'abril de 2024

"Tona decideix" pinta un mural independentista i organitza una xerrada

Els ponents seran Jordi Bages-Querol i Esteva, secretari d´organització, i Ramon Carner i Alibes, president del CCN

El Ter 7 de setembre de 2011 a les 11:04
Imatge del mural
L’associació Tona Decideix! ha convocat aquest dijous a 2/4 de 9 a la sala d’actes de l’Ajuntament la conferència anomenada "Catalunya, Estat d’Europa. Raons econòmiques per l’Estat propi". Els ponents seran Jordi Bages-Querol i Esteva, secretari d´organització, i Ramon Carner i Alibes, president del Cercle Català de Negocis.

D’altra banda, la mateixa associació ha pintat un mural independentista en commemoració de la consulta del 13 de desembre de 2009, en què el poble de Tona va decidir per un 94,93% dels vots que volia la independència de Catalunya.

Per una banda, la paret que resulta més visible en direcció Vic, mesura 8 metres d'amplada per 5 d'alçada. Consta d’un disseny d’una estelada gegant lleugerament inclinada.

Per altra banda, la paret més gran mesura 15 metres d’amplada per 5 d’alçada i és perfectament visible des de la carretera en direcció Barcelona. El lema, "Tona ha decidit: INDEPENDÈNCIA. 13 de desembre de 2009", té una presència important i està escrit en lletres blanques sobre fons verd. Acompanyant-lo, hi ha dibuixada la imatge de Francesc Macià i Llussà, (1859-1933, president de la Generalitat de Catalunya a la II República i president provisional de la República Catalana).

Sota les lletres, consten quatre escuts que representen l’escut del poble de Tona, la senyera, la Creu de Sant Jordi (patró de Catalunya) i l’Au Fènix.

Tona Decideix! pretén, amb aquesta acció, mantenir viu l’esperit d’unitat popular que es va fer palès els mesos previs a la consulta i el mateix 13 de desembre de 2009, així com fer un agraïment a totes les persones que, d’alguna manera o altra, van col.laborar en la realització de les consultes i en van participar, no només al poble de Tona, sinó a la resta d’Osona i dels Països Catalans.

El retrat de Francesc Macià

Etiquetes: