25 d'abril de 2024

Cap de setmana farcit d'activitats per la Festa Major de Folgueroles

L’acte central de diumenge arribarà a les 10 del vespre, amb l’obra de teatre “Deixa’m la dona, Cisquet”

El Ter 7 de setembre de 2011 a les 13:19
Imatge de la festa de l'any passat
Folgueroles continua aquest cap de setmana amb la seva Festa Major. Malgrat que algunes activitats de la setmana anterior van quedar afectades per la pluja, les principals van poder dur-se a terme sense incidències.

És el cas del 7è concurs de coques del mossèn de Folgueroles, que van guanyar Isabel Sancho en categoria d'adults, Òscar Muñoz en juvenils i Pol Ortiz en infantils, i va tenir una gran participació de públic. També actes com el Mossènquinto, que queda fora de programa, van atreure un gran nombre de participants.

Aquest divendres, Folgueroles reprendrà les seves celebracions a les 9 del vespre, amb la botifarrada popular i el ball a càrrec d’Els Gatzerics. Pel que fa a dissabte, el poble tornarà a penjar la campana de la vila, després d'haver-la despenjat al maig, en motiu d'un concert, i haver-li renovat el jou.

Diumenge, coincidint amb la Diada de Catalunya i, en el que es considera l’autèntic dia de Festa Major de Folgueroles, a les 8 del matí es durà a terme la tronada, seguida de la xocolatada popular. A continuació, els vilatans podran gaudir de la cercavila de cap-grossos amb la Xaranga de "La Sinforosa" i, a migdia, tindrà lloc l’acompanyament de la mare de Déu, amb la Petita Banda.

Després de l’ofici solemne, es farà la trobada castellera amb els Matossers de Molins de Rei i els Nyerros de la Plana. Ja per la tarda, arribarà l’activitat per als més petits, amb el grup Xarop de Canya. L’acte central del dia arribarà a les 10 del vespre, amb l’obra de teatre "Deixa’m la dona, Cisquet", que anirà acompanyada de la inauguració del nou escenari.

Dissabte 17 es disputarà el torneig de futbol base i futbol femení, mentre que diumenge 18 arribarà l’acte de cloenda de la festa, amb la 2a Cronoescalada dels Foquers. Aquesta prova, destinada a gent de totes les edats, transcorre entre Folgueroles i Tavèrnoles i consta de 260 graons de pedra.
Etiquetes: